top of page

Kulttuurikahvila Viia

Kahvila on lämmin ja tunnelmallinen paikka, jonne jokainen on tervetullut. Meillä voit olla kuin kotonasi, ottaa kengät pois, loikolla nojatuolilla ja hakea santsikupin sukkasillasi.

 

Valikoimastamme löydät makeita ja suolaisia herkkuja sekä lämpöisiä juomia ja kylmiä virvokkeita moneen makuun. Unohtamatta kulttuurinnälkäisiä, joille tarjoilemme mielenkiintoisia kulttuuritapahtumia.

Kahvila
Jenni

Viian kasvutarina

Kulttuurikahvilan takana olen minä, Jenni: yrittäjä, äiti, vaimo, sisko, ystävä ja kulttuuria rakastava nainen. Jo vuosia sitten mielessäni syntyi unelman siemen: haave siitä, että voisin jonain päivänä tuoda ihmiset yhteen. Luoda ystäville ja tuntemattomille paikan, jossa koettaisiin kulttuuria, hyviä hetkiä ja arjen iloja.

 

Aluksi haaveenani oli pubin perustaminen, mutta tämä suunnitelma muuttui, kun toinen haave elämässäni toteutui. Minusta tuli äiti pienelle Viljalle, joka itseään kutsui nimellä Viia. Äitinä sain huomata, että yöt on sittenkin mukavampi viettää nukkuen, kuin pubia pyörittäen.

 

Haaveet kuitenkin säilyivät ja unelman siemen pysyi hyvässä tallessa. Lapsiperheen arkea viettäessäni aloin kaipailla paikkaa, joka olisi kuin toinen koti. Paikkaa, jonne voisin rennosti lähteä viettämään aikaa yhdessä ja yksin. Silloin päätin, että haaveet on tehty toteutettaviksi.

Pienistä juurista ja suurista haaveista kasvoi jotain uutta

Unelman siemen lähti itämään ja keväällä 2022 sen pienistä juurista kasvoi jotain ihan uutta, jossa yhdistyivät kaikki suuret haaveet. Syntyi Kulttuurikahvila, joka nimettiin Viiaksi – innoittajansa mukaan. Viiasta halusin luoda unelmieni paikan: yhteisen olohuoneen, jonne jokainen on tervetullut juuri semmoisena, kuin sattuu olemaan. 

 

Ja eihän Viian kasvutarina suinkaan pääty tähän. Ihmiset, kohtaamiset, tapahtumat ja yhteiset hetket, eli ne arjen aarteet, ovat niitä asioita, jotka tuovat joka päivä jotain uutta tarinaamme.

Kahvila
bottom of page